RESEARCH OF pH, Eh AND BUFFER CAPACITY OF MILK RAW MATERIALS IN THE PRODUCTION OF CHILD DAIRY PRODUCTS

Authors

  • М. В. Яцков National University of Water and Environmental Engineering
  • Н. М. Корчик National University of Water and Environmental Engineering
  • В. Ю. Беседюк National University of Water and Environmental Engineering

Keywords:

milk, factor, ORP, Eh, pH, rH2, buffer capacity

Abstract

The results of studies on the impact of redox and acid-based balance and buffer capacity of raw milk materials in the nutritional and biological value of child dairy products in the context of concept of a balanced diet.

Author Biographies

М. В. Яцков, National University of Water and Environmental Engineering

Candidate of Engineering, Associate Professor, SeniorResearch Fellow

Н. М. Корчик, National University of Water and Environmental Engineering

Candidate of Engineering, Associate Professor 

В. Ю. Беседюк, National University of Water and Environmental Engineering

Senior Student

References

Чеботарьова В. Д. Пропедевтична педіатрія. Навчальний посібник / Чеботарьова В. Д., Майданник В. Г. – К., 1999. – 578 c.

Воронцов В. М. Довідник по дитячій дієтетиці / Воронцов В. М., Мазурін А. В. – Л. : Медицина, 1980. – 416 с.

Корчик Н. М. Буферна ємність дитячих молочних продуктів і способи її регулювання. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук / Корчик Н. М. – Л., 1983. – С. 62.

Клиорин А. И. Буферные свойства некоторых молочных продуктов и деятельность пищеварительного тракта ребенка грудного возраста / А. И. Клиорин, Н. Г. Алексеев, Н. М. Шугайлова (Корчик) // Вопросы охраны материнства и детства. – Москва, 1983. – № 3. – С. 37–38.

Published

2017-02-03

Issue

Section

Статті