RESEARCH OF pH, Eh AND BUFFER CAPACITY OF MILK RAW MATERIALS IN THE PRODUCTION OF CHILD DAIRY PRODUCTS
Keywords:
milk, factor, ORP, Eh, pH, rH2, buffer capacityAbstract
The results of studies on the impact of redox and acid-based balance and buffer capacity of raw milk materials in the nutritional and biological value of child dairy products in the context of concept of a balanced diet.References
Чеботарьова В. Д. Пропедевтична педіатрія. Навчальний посібник / Чеботарьова В. Д., Майданник В. Г. – К., 1999. – 578 c.
Воронцов В. М. Довідник по дитячій дієтетиці / Воронцов В. М., Мазурін А. В. – Л. : Медицина, 1980. – 416 с.
Корчик Н. М. Буферна ємність дитячих молочних продуктів і способи її регулювання. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук / Корчик Н. М. – Л., 1983. – С. 62.
Клиорин А. И. Буферные свойства некоторых молочных продуктов и деятельность пищеварительного тракта ребенка грудного возраста / А. И. Клиорин, Н. Г. Алексеев, Н. М. Шугайлова (Корчик) // Вопросы охраны материнства и детства. – Москва, 1983. – № 3. – С. 37–38.