ТЕХНОЛОГІЧНІ ПРОЦЕСИ ТА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА БІОЕТАНОЛУ
Автор(и)
О.М. Квартенко
Національний університет водного господарства та природокористування
Ключові слова:
Біоетанол, бурякова меляса, бактерії р. Saccharomyces сerevisiaе, зброження, ферментація
Анотація
Зміни клімату та обмеженість кількості викопного палива призвело до розвитку відновлюваної енергетики, одним ізнапрямків якої є виробництво біоетанолу. Сировина якої виробляється біоетанол поділяється на чотири покоління біомаси. Використання біомаси першого покоління – продуктів харчування є недоречним. Актуальним питанням є розробка технологій з ресурсів другого-четвертого поколінь. Основними етапами виробництва біоетанолу за допомогою мікробного бродіння є: виготовлення ферментованого розчину цукру; ферментація цукрів з утворенням етанолу в розчині; виділення та очищення етанолу від розчину.
Біографія автора
О.М. Квартенко, Національний університет водного господарства та природокористування