ТЕХНОЛОГІЧНІ ПРОЦЕСИ ТА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА БІОЕТАНОЛУ

Автор(и)

  • О.М. Квартенко Національний університет водного господарства та природокористування

Ключові слова:

Біоетанол, бурякова меляса, бактерії р. Saccharomyces сerevisiaе, зброження, ферментація

Анотація

Зміни клімату та обмеженість кількості викопного палива призвело до розвитку відновлюваної енергетики, одним ізнапрямків якої є виробництво біоетанолу. Сировина якої виробляється біоетанол поділяється на чотири покоління біомаси. Використання біомаси першого покоління – продуктів харчування є недоречним. Актуальним питанням є розробка технологій з ресурсів другого-четвертого поколінь. Основними етапами виробництва біоетанолу за допомогою мікробного бродіння є: виготовлення ферментованого розчину цукру; ферментація цукрів з утворенням етанолу в розчині; виділення та очищення етанолу від розчину.

Біографія автора

О.М. Квартенко, Національний університет водного господарства та природокористування

д.т.н., доцент

##submission.downloads##

Опубліковано

2025-11-10

Номер

Розділ

Статті