ДОСЛІДЖЕННЯ СКЛАДОВИХ СТІЙКОЇ ГАСТРОНОМІЇ В КОНЦЕПЦІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ

Автор(и)

  • Дмитро Виговський ГО Інститут досліджень соціального капіталу, м. Львів https://orcid.org/0009-0002-8550-6942
  • Оксана Конарівська Національний університет водного господарства та природокористування, м. Рівне https://orcid.org/0000-0002-1760-9264
  • Людмила Балдич ВСП «Рівненський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України», м. Рівне https://orcid.org/0009-0000-6187-1537

DOI:

https://doi.org/10.31713/ve220243

Ключові слова:

сталий розвиток, стійка гастрономія, туристичний бізнес, ресторанний бізнес, ринок рослинних альтернатив, продукти харчування, відповідальне споживання, довкілля

Анотація

У статті досліджено складові стійкої гастрономії. Здійснено детальну характеристику цілей глобального розвитку, які є пріоритетними для України. Виокремлено особливості сучасних гастрономічних турів в Україні і Європі. Визначено позитивні і негативні тенденції стійкої гастрономії. Подано базові рекомендації долучення до концепції сталої гастрономії представників бізнесу і громадян. Проведене оцінювання ринку рослинних альтернатив в Україні. Встановлено, що ринок рослинних альтернатив продовжує розвиватися, охоплюючи збільшене споживання продуктів рослинного походження всіма групами населення. Розглянуто сучасні тренди щодо їжі рослинного походження. Виділено основні напрями у контексті сталого розвитку ресторанного бізнесу. 

Біографії авторів

Дмитро Виговський, ГО Інститут досліджень соціального капіталу, м. Львів

к.політ.н.

Оксана Конарівська, Національний університет водного господарства та природокористування, м. Рівне

к.е.н., доцент

Людмила Балдич, ВСП «Рівненський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України», м. Рівне

викладач-методист

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-06-21

Номер

Розділ

Статьи