СИНЕРГІЧНІ ЕФЕКТИ В ПРОЦЕСАХ КОНЦЕНТРАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА

Автор(и)

  • I. L. Fedun Київський національний торговельно-економічний університет
  • K. P. Kravets Київський національний торговельно-економічний університет

DOI:

https://doi.org/10.31713/ve3202015

Ключові слова:

концентрація виробництва, синергія, синергетичні ефекти, харчова промисловість.

Анотація

У статті розглянуто теоретичні аспекти прояву синергічних ефектів при сучасних концентраційних процесах. Досліджено основні форми прояву синергічних ефектів на прикладі харчової промисловості. Розглянуто основні форми прояву синергетичних ефектів. Сформовано теоретичні підходи до сутності понять «синергетика» та «синергетичні ефекти». Наведено методичний інструментарій дослідження синергетичних ефектів. Розглянуто синергетичні ефекти в розрізі позитивного та негативного результату.

Біографії авторів

I. L. Fedun, Київський національний торговельно-економічний університет

д.е.н., професор кафедри світової економіки

K. P. Kravets, Київський національний торговельно-економічний університет

к.е.н., доцент кафедри світової економіки

Посилання

Ansoff I. Corporate strategy : revised ed. London : Penguin Books, 1987. 125 p.

KPMG : вебсайт. URL: http://www.kpmg.com. (дата звернення: 01.09.2020).

McKinsey & Company : вебсайт. URL: http://www.mckinsey.com. (дата звернення: 01.09.2020).

Кемпбелл Э., Лачс К. С. Стратегический синергизм / пер. с англ. Е. Ковачева, А. Колос и др. 2-е изд. М., СПб, 2004. 414 с.

Кравець К. П. Методичні підходи до оцінювання ефектів концентрації виробництва. Регіональна економіка та управління : науково-практичний журнал. 2020. 1 (27). С. 128–137.

Кравець К. П. Удосконалення методичних підходів до оцінювання ефектів концентрації виробництва на підприємствах. Економічні студії. 2020. 1(27). С. 95–101.

Марченко В. М. Самоорганізація злиття та поглинання: умови та потенціал : монографія. К., 2011. 352 с.

Скопенко Н. С. Особливості формування комплексної системи ризик-менеджменту. Теоретичні та прикладні питання економіки : зб. наук. праць. 2016. Вип. 1(32). С. 33–43.

Britchenko I. & Polishchuk Ye. Development of small and medium enterprises: the EU and East-partnership countries experience / Edited by Igor Britchenko and Yevheniia Polishchuk. Wydawnictwo Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. prof. Stanisława Tarnowskiego w Tarnobrzegu, 2018. 378 p. [in English].

Illiashenko S. M. & Strielkowski W. Managing economic growth: marketing, management, and innovations. Prague Institute for Qualification Enhancement. Prague, 2016. Vol. 1. 640 p.

Kravets K. P. Effects of ExportPromotional of the Food and Beverage Industry. 2019. URL: http://dspace.dgma.donetsk.ua (accessed: 22.08.2020).

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статьи