РОЛЬ І ФУНКЦІЇ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ У НАЦІОНАЛЬНІЙ ЕКОНОМІЦІ

Автор(и)

  • D. I. Malkov Національний університет водного господарства та природокористування, м. Рівне

Ключові слова:

громадське харчування, послуги громадського харчування, роль, функції, кооперативні зв’язки, стандарти, процес організації.

Анотація

Доведено, що громадське харчування у національній економіці виконує важливу роль, яка проявляється через послуги, які надають заклади громадського харчування. Зазначено, що саме послуги громадського харчування відіграють дві головні функції, саме відтворення людини та її соціалізації. Обґрунтовано, що функції, які об’єктивно виконують заклади громадського харчування, не тільки взаємопов’язані, а й формують стійку цілісність, а саме діяльність громадського харчування у національному господарстві приносить економічний, соціальний та екологічний ефект і формує багатофакторний результат.

Біографія автора

D. I. Malkov, Національний університет водного господарства та природокористування, м. Рівне

аспірант

Посилання

Савенко Ю. М. Основні тенденції ринку громадського харчування / Савенко Ю. М. // Вісник КНТЕУД. – 2014. – № 4. – С.

Семенюк Л. В. Обліково-аналітичне забезпечення стратегічного розвитку підприємств ресторанного господарства: дис. канд. екон. наук / Семенюк Л. В.; Львівський націона-

льний університет імені Івана Франка. – Л., 2016. – 275 с.

Мотышина М. С. Менеджмент в сфере услуг. Теория и практика / Мотышина М. С. – СПб. : Изд-во СПбГУЭиФ, 2006. – С. 149–53.

Павлов В. В. Экономические основы формирования стратегии развития общественного питания в регионе: автореф.дис. канд.экон.наук. / Павлов В. В. – СПб. : Изд-во СПбГУЭиФ, 1999.

Чернов Г. Е. Управление системой общественного питания / Чернов Г. Е. – СПб. : Изд-во СПбГУЭиФ, 2000.

Чернов Г. Е. Социально-ориентированные системы общественного питания / Чернов Г. Е. – СПб. : Изд-во СПбГУЭиФ, 2001.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статьи