ДОСЛІДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАКЛАДІВ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ В СУЧАСНИХ УМОВАХ
Ключові слова:
заклади громадського харчування, населення, якість обслуговування, послуги, споживач, ринок.Анотація
Автором обґрунтовано ТОП 10 основних закладів громадського харчування України. Проведено маркетингове дослідження на прикладі Львівської області та виявлено основні три заклади громадського харчування: Пузата хата, Челентано та Макдональдс. Виявлено необхідність в покращенні якості роботи закладів. Розкрито проблеми, які були виявлені в процесі дослідження: наявність оптимальної температури повітря в приміщенні, швидкість обслуговування, прибирання столів від жувальних гумок та ін. Систематизовано тенденції розвитку ринку громадського харчування, серед яких насиченість даного ринку; зростання кількості мережевих підприємств; розширення сегменту ринку за рахунок закладів «швидкого харчування»; можливість виходу на ринок нових закладів, із індивідуальним підходом до споживача та унікальними стравами.Посилання
Білоброва М. А. Сучасні тенденції розвитку сфери громадського харчування Калінінградського регіону / Білоброва М. А., Саричева К. Е. // Молодий вчений. – 2015. – № 10.2. – С. 97–100.
Гладских Е. Бум концептуальных ресторанов заканчивается. Что дальше? [Электронный ресурс] / Гладских Е. – Режим доступа : https://delo.ua/lifestyle/sytnyj-god-obzorrestorannogo-
rynka-329410/
Єрошек Р. Почему 30% ресторанов закрываются уже через год [Электронный ресурс] / Єрошек Р. – Режим доступа:
https://delo.ua/business/pochemu-30-restoranov-zakryvajutsja-uzhe-cherezgod-325221 (Дата звернення: 19 листопада, 2016 р.) 4. Малиновська О. Ю. Сучасні тенденції розвитку ресторанного бізнесу в Україні [Електронний ресурс] / Малиновська О. Ю. // Географія та туризм. – 2014. – Випуск 28. Режим доступу: http://tourlib.net/statti_ukr/malynovska.htm
Момот В. М. Способи управління якістю на підприємствах ресторанного типу / В. М. Момот, В. В. Нежурко // Економіка та управління підприємствами машинобудівної галузі: проблеми теорії та практики. – 2013. – № 3 (15). – С. 71–78.
Науменко М. О. Шляхи забезпечення якісного обслуговування споживачів на підприємствах ресторанного господарства / М. О. Науменко // Вісник економіки транспорту і промисловості. – 2013. – № 36. – С. 179–181.
Погайдак А. Б. Управління якістю послуг у контексті підвищення якості життя / А. Б. Погайдак // Сталий розвиток економіки - 2012. – № 1 (11). – С. 41–48.
П’ятницька Г. Т. Тенденції розвитку ресторанного господарства в Україні / Г. Т. П’ятницька // Вісник КНТЕУ. – 2010. – № 8. – С. 24–32.
Яшина О. В. Особливості розвитку ресторанного господарства в Україні / О. В. Яшина // Вісник Львівської комерційної академії. – 2013. – № 38. – С. 137–141.