У сучасних умовах сталого розвитку та формування екологічно чистого середовища «зелений» бізнес набуває все більшої актуальності. Рівненська область, розташована в північно-західній частині України, посідає одне з провідних позицій за площею сільськогосподарських угідь, зайнятих під органічне виробництво. У статті досліджено основні напрями органічного виробництва у Рівненській області, до яких належать вирощування зернових, олійних, бобових, овочевих, ягідних, плодових та інших культур. Проаналізовано регіональні програми та проєкти державно-приватного партнерства, спрямовані на підтримку та стимулювання розвитку «зеленого» бізнесу. Виявлено експортний потенціал органічної продукції Рівненщини, яка користується попитом на європейських та китайських ринках. Обґрунтовано перспективи розвитку органічного виробництва в регіоні, що передбачають формування культури виробництва та споживання органічної продукції, проведення навчань і консультувань із питань органічного сільського господарства.Визначено роль органічного виробництва як виду «зеленого» бізнесу, що сприяє сталому розвитку економіки регіону та покращенню екологічної ситуації.
Біографії авторів
Леся Тихончук, Національний університет водного господарства та природокористування, м. Рівне
д.н. з держ.упр., доцент
Андрій Піддубний, Національний університет водного господарства та природокористування, м. Рівне
здобувач вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня