ROLE AND FUNCTIONING OF PUBLIC CATERING IN THE NATIONAL ECONOMY

Authors

  • D. I. Malkov National University of Water and Environmental Engineering, Rivne

Keywords:

catering, catering services, role, functions, cooperative relations, standards, organization process.

Abstract

It is proved that public catering in the national economy plays an important role, which manifests itself through services provided by catering establishments. It is noted that it is the catering services that play two main functions, namely reproduction of a person and its socialization. It is substantiated that functions that are objectively performed by public catering establishments are not only interconnected, but also form a stable integrity, namely, the activity of catering in the national economy brings economic, social and environmental benefits and forms a multifactorial result.

Author Biography

D. I. Malkov, National University of Water and Environmental Engineering, Rivne

Post-graduate Student

References

Савенко Ю. М. Основні тенденції ринку громадського харчування / Савенко Ю. М. // Вісник КНТЕУД. – 2014. – № 4. – С.

Семенюк Л. В. Обліково-аналітичне забезпечення стратегічного розвитку підприємств ресторанного господарства: дис. канд. екон. наук / Семенюк Л. В.; Львівський націона-

льний університет імені Івана Франка. – Л., 2016. – 275 с.

Мотышина М. С. Менеджмент в сфере услуг. Теория и практика / Мотышина М. С. – СПб. : Изд-во СПбГУЭиФ, 2006. – С. 149–53.

Павлов В. В. Экономические основы формирования стратегии развития общественного питания в регионе: автореф.дис. канд.экон.наук. / Павлов В. В. – СПб. : Изд-во СПбГУЭиФ, 1999.

Чернов Г. Е. Управление системой общественного питания / Чернов Г. Е. – СПб. : Изд-во СПбГУЭиФ, 2000.

Чернов Г. Е. Социально-ориентированные системы общественного питания / Чернов Г. Е. – СПб. : Изд-во СПбГУЭиФ, 2001.

Issue

Section

Статьи