РІВНІ ОЦІНЮВАННЯ ГОСПОДАРСТВА ПРИ ПЕРЕХОДІ ДО ОРГАНІЧНОГО ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ РОСЛИННИЦТВА

Автор(и)

  • A. V. Salnikova Національний університет біоресурсів та природокористування України, м. Київ,

Ключові слова:

виробництво органічної продукції, показники, оцінювання відповідності, перехідний період, сертифікація, оператор органічного виробництва.

Анотація

Визначено рівні проведення оцінювання господарства, що планує перейти до органічного виробництва продукції рослинництва.Запропоновано показники оцінювання господарств, що проходять сертифікацію виробництва органічної сільськогосподарської продукції рослинництва в Україні із врахуванням антропогенного впливу на агроекосистему.Встановлено послідовності дій щодо відповідності господарства діючим вимогам щодо органічного виробництва продукції рослинництва. Описано особливості діяльності господарства у перехідному періоді до органічного виробництва продукції рослинництва

Біографія автора

A. V. Salnikova, Національний університет біоресурсів та природокористування України, м. Київ,

К.с.-г.н., старший викладач

Посилання

Про схвалення Концепції Державної цільової програми розвитку аграрного сектору економіки на період до 2022 року : розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 р. № 1437-р. URL:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1437-2015-%D1%80#Text. (дата звернення: 08.07.2021).

Willer, Schlatter, Trávníček. The world of organic Agricultural statistics and Emerging trends 2021. URL:https://www.fibl.org/fileadmin/documents/shop/1150-organic world2021.pdf (дата звернення: 08.07.2021).

Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції: Закон України. URL: https://zakon.rada.gov.ua/ laws/show/2496-19#Text (дата звернення: 08.07.2021).

Council Regulation EC (No 834, 2007) on organic

production and labelling of organic products and repealing Regulation (EEC) No 2092/91. URL: https://eur-lex.europa.eu/legalcontent/EN/TXT/?uri=celex%3A32007R0834. (дата звернення: 08.07.2021).

Commission Regulation EC (No 889, 2008) laying down detailed rules for the implementation of Council Regulation (EC) No 834/2007 on organic production and labelling of organic products with regard to organic production, labelling and control. URL: https://eur lex.europa.eu/legalcontent/EN/TXT/?uri=celex%3A32008R0889. (дата звернення: 08.07.2021).

Про затвердження Порядку (детальних правил) органічного виробництва та обігу органічної продукції : постанова Кабінету міністрів України від 23.10.2019 р. № 970. URL: https://zakon.rada.gov.ua/ laws/show/970-2019-%D0%BF#Text. (дата звернення: 08.07.2021).

Про затвердження Порядку сертифікації органічного виробництва та/або обігу органічної продукції та внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 23 жовтня 2019 р. № 970 : постанова Кабінету Міністрів України № 1032 від 21 жовтня 2020 р. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1032-2020-%D0%BF#Text. (дата звернення: 08.07.2021).

Siegmeier, Blumenstein, Möller. Bioenergy Production and Organic Agriculture. Organic Farming. 2019. Pp. 331–359. DOI:10.1016/B978-012-813272-2.00012-4

Biswas & A. Micallef. Safety and practice for Organic food. Elsevier, 2019. URL: https://www.sciencedirect.com/book/9780128120606/safety-and-practicefor-organic-food?via= ihub= (дата звернення: 08.07.2021). 10. Action Plan for the future of Organic Production in the European Union. 2014. URL: https://ec.europa.eu/info/sites/default/files/food farmingfisheries/farming/documents/organic-action-plan_en.pdf (дата звернення: 08.07.2021).

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-09-02

Номер

Розділ

Articles