Проведено аналіз терміну «харчові відходи» в українській та світовій практиці, як принципового питання поводження з залишками продуктів харчування та продовольства на різних етапах їх життєвого циклу. З’ясовано, що традиційні методи поводження з харчовими відходами мало ефективні, а сучасні технології утилізації зменшують їх вплив на навколишнє середовище. Виявлено пріоритетність стратегій підвищення продовольчої безпеки шляхом попередження та скорочення харчових відходів з мінімізацією екологічних та економічних затрат.
Біографії авторів
О. О. Бєдункова, Національний університет водного господарства та природокористування, м. Рівне
д.б.н., професор
В. C. Троцюк, Національний університет водного господарства та природокористування, м. Рівне
к.с.-г.н., доцент
О. Т. Мороз, Національний університет водного господарства та природокористування, м. Рівне
ст.викладач
В. О. Клименко, Національний університет водного господарства та природокористування, м. Рівне