ПЕРСПЕКТИВНІ ШЛЯХИ ІНТЕНСИФІКАЦІЇ РИБОПРОДУКЦІЇ СТАВОВИХ ГОСПОДАРСТВ РІВНЕНЩИНИ - Гриб, Й. В.; Сондак, В. В.; Петрук, A. М.; Марушкевич, М. В.; Войтишина, Д. Й. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2016)
У Рівненській області склалася несприятлива ситуація щодо отримання рибопродукції із гектара водного дзеркала, що формує ринок товарної риби та її реалізацію за високими цінами. Не виконується план зариблення орендаторами, водні об’єкти експлуатуються на вичерпання природних ресурсів. Причиною є застарілі технології годівлі, відсутність централізованого постачання зарибку, виготовлення висококалорійних дешевих кормів з високим вмістом протеїну. Внаслідок чого разом з недовиловом товарної риби, держава недоотримує щорічно значні суми відрахувань у бюджет.