ПРОЦЕСИ СТАРІННЯ ІХТІОЕКОСИСТЕМИ РУСЛОВОГО МЛИНІВСЬКОГО ВОДОСХОВИЩА - Гриб, Й. В.; Волкошовець, О. В.; Бандура, A. В. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2016)
Руслове Млинівське водосховище на р. Іква використовувалось, як джерело води для ГРЕС, місце відтворення аборигенної іхтіофауни, рекреації. З плином часу активізувались проблеми старіння водосховища, евтрофікації та деградації аборигенної іхтіофауни. Знизилось видове різноманіття, переважаючою фауною стали дрібні види риб (верхівка, плітка) з коротким циклом розвитку та стійкі до кисневого режиму, або менші щодо вічок браконьєрських сіток.