ЕКОЛОГІЧНИЙ СТАН ЛАНДШАФТІВ АГРОСФЕРИ - Прищепа, А. М. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2016)
У статті висвітлені результати оцінки стану ландшафтів агросфери зони впливу урбосистеми. Встановлено, що в цілому стан агроландшафтів агросфери за співвідношенням рiллі та співвідношенням природних компонентів є задовільний, екологічна стійкість території є середньо стабільною з підвищеним рівнем антропогенного навантаження.