ФІТОЦЕНОРІЗНОМАНІТТЯ ТА ОСОБЛИВОСТІ ТЕРИТОРІАЛЬНОГО РОЗПОДІЛУ ЛІСОВИХ ГЕОКОМПЛЕКСІВ ЛАНДШАФТНОГО ЗАКАЗНИКА МІСЦЕВОГО ЗНАЧЕННЯ «МИКОЛИНЦІ» (ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ) - Лип’янець, І. В. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2016)
Здійснено структурний аналіз флори заказника місцевого значення «Миколинці» в систематичному, біоморфологічному та географічному аспектах. Проведено геоботанічне картування заказника «Миколинці», з’ясовано сучасний стан фітоценорізноманіття та особливості територіального розподілу лісових геокомплексів. Укладена карта рослинності території та вказано на динамічні зміни рослинного покриву. У складі фітоценозів виявлено види рослин, що охороняються згідно з Червоною книгою України, та регіонально рідкісні види.