ОСНОВНІ ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ РОДЮЧОСТІ ҐРУНТІВ, ЗАВДАННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - Ярмоленко, Є. В.; Глущенко, М. К.; Запасний, В. С.; Крупко, Г. Д.; Клименко, М. О. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2016)
Висвітлено шляхи підвищення родючості ґрунтів, вказано основні причини негативного балансу гумусу та наведено завдання поліпшення гумусного стану ґрунтів. Розкрито особливості впливу хімічної меліорації та застосування добрив на підвищення родючості ґрунтів. Приділено увагу внесенню соломи та інших пожнивних решток в агроценозах як цінного органічного добрива, за допомогою якого можна моделювати природний процес ґрунтоутворення та технології їх використання.