ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ РІВНЯ МІНЕРАЛІЗАЦІЇ ПІВДЕННИХ РІЧОК УКРАЇНИ (НА ПРИКЛАДІ РІЧКИ МОЛОЧНА) - Скиба, В. П.; Вознюк, Н. М. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2018)
Для степової зони України типовим є недостатній рівень забезпечення водними ресурсами. Малі та середні південні річки мають велику кількість екологічних проблем. Систематизація та аналіз багаторічних даних рівня мінералізації, відображення залежностей між окремою речовиною та факторами довкілля може надати істотну інформацію для виявлення причин деградації водотоків.