ВИДИ АДВЕНТИВНИХ РОСЛИН РОДИНИ КАПУСТЯНІ /BRASSICACEAE/ У ФЛОРІ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Володимирець, В. О.; Кулініч, О. В. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2017)
На території Рівненської області із родини Капустяні /Brassicaceae/ зростають 36 видів адвентивних рослин із 24 родів і 8 триб. Для цих видів проаналізовано розподіл за хроноелементом, ступенем натуралізації, поширенням, походженням. За часом занесення серед них переважають археофіти та евкенофіти, за ступенем натуралізації найбільш чисельно представлені епекофіти. У структурі життєвих форм помітно переважають однорічні та малорічні види. Більшість видів аналізованої родини походять із середземноморсько-ірано-туранського регіону. Розглянуті загальні аспекти практичного значення видів.