ДИНАМІКА АГРОХІМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ РОДЮЧОСТІ ҐРУНТІВ ГОЩАНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Онищук, Н. В. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2016)
У статті висвітлено напрями та темпи агрохімічної деградації ґрунтів за вмістом рухомих сполук фосфору і калію та реакцією ґрунтового розчину. Оцінено рівень і динаміку застосування мінеральних добрив та вапнування кислих ґрунтів. Показано залежність вмісту в ґрунтах рухомих сполук фосфору і калію та рівня кислотності від обсягів внесення добрив та вапнякових матеріалів.