ВИКОРИСТАННЯ ГІДРОБІОНТІВ РІЗНИХ ТРОФІЧНИХ ГРУП У ПРОЦЕСАХ ОЧИЩЕННЯ ЗАБРУДНЕНОЇ ВОДИ УЗВ - Кононцев, С. В. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2016)
Концепція інтегрованої мультитрофічної аквакультури (ІМТА) для очищення циркуляційної води прісноводних УЗВ дозволяє ефективно використовувати потенціал кормів та суттєво знижувати кількість утворених при вирощуванні риб відходів. В процесі культивування у інтегрованій аквасистемі об’єкти субкультури трансформують основні забруднення у власну біомасу, яка може бути використана для годівлі риб. У роботі обґрунтовано доцільність культивування в очисних спорудах вищих водних рослин, молюсків та вищих ракоподібних.