ЗАБЕЗПЕЧЕНІСТЬ ҐРУНТІВ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ РУХОМОЮ СІРКОЮ ТА ШЛЯХИ ПОДОЛАННЯ ЇЇ ДЕФІЦИТУ - Пятковська, І. О.; Матвійчук, О. В.; Налужний, Р. І.; Сончак, А. А.; Турчина, К. П. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2025)
На основі агрохімічних досліджень проаналізовано та висвітлено сучасний стан угідь сільськогосподарського призначення Івано-Франківської області на предмет умісту рухомої сірки за два останні тури в розрізі районів. Узагальнено розподіл площ за ступенем забезпеченості їх рухомою сіркою та співвідношення між сіркою та азотом. Запропоновано шляхи подолання дефіциту рухомої сірки в ґрунтах області.