ВИДИ ФІТОБІОТИ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ З ЧЕРВОНОЇ КНИГИ УКРАЇНИ (2009 р.) - Володимирець, В. О. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2016)
На території Рівненської області із Червоної книги України зростають 85 видів судинних рослин із 35 родин і 3 відділів, а також 7 видів мохів, 4 види водоростей та 5 видів грибів. Для судинних рослин проаналізовано розподіл за фізико-географічними областями та категоріями раритетності. Найбільше раритетних видів зростає у межах Волинського Полісся та Волинської височини. Найбільшу частку у флорі області становлять вразливі види. Розглянуті загальні аспекти охорони раритетних видів флори.