ВИБІР ІНДИКАТОРІВ МОНІТОРИНГУ ЯКОСТІ ПОВЕРХНЕВИХ ВОД РІЧКИ ПРИП’ЯТЬ - Клименко, M. O.; Мошинський, В. С.; Бєдункова, О. О.; Статник, І. І. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2024)
Проведено аналіз багаторічних даних гідрохімічного моніторингу на різних ділянках р. Прип’ять, відносно гирлової частини русла. Визначено коливання концентрацій показників якості води та проведено їх порівняння з нормативними значеннями рибогосподарської категорії водокористування. Встановлено коефіцієнти внеску забруднення для кожного з дев’яти гідрохімічних показників. Оцінено рівень кореляційного зв’язку між їх концентраціями у воді річки. З’ясовано пріоритетність досліджуваних показників для ведення моніторингу якості поверхневих вод р. Прип’ять.