ОБҐРУНТУВАННЯ ПІДХОДІВ ДО ВИЗНАЧЕННЯ СТРАТЕГІЧНИХ І ОПЕРАЦІЙНИХ ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ МІСТА РІВНОГО - Мошинський, В. С.; Клименко, М. О.; Клименко, Л. В. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2024)
У статті проаналізовано Стратегію розвитку Рівного на період до 2040 року, яку була розроблена на матеріалах SWOT-аналізу і має кілька недоліків щодо узгодження її стратегічних і операційних цілей з Національними екологічними цілями. Запропоновано стратегію доповнити стратегічною та операційними цілями в екологічній сфері. Узгодження екологічних цілей в екологічній сфері Стратегії з Національними екологічними цілями пропонується здійснювати з дотриманням наступних до них вимог, які узгоджуються зі змістом стратегічного бачення, зорієнтовані на реальні ресурси, відповідають Національним цілям, мають бути досяжними і оцінюватися кількісно та якісно. Запропонована нами стратегічна ціль в екологічній сфері міста включає чотири операційні цілі та низку завдань, які призначенні для виведення критичних показників екологічної сфери на конкурентний рівень Івано-Франківська, Луцька.