АНАЛІЗ МІЖНАРОДНИХ ПРИНЦИПІВ ПPAВОВOÏ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА - Moroz, O. T.; Klymenko, V. О.; Shur, T. M. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2021)
Проведено аналіз основних міжнародних принципів правової охорони навколишнього середовища в ïx спрямованості та загаяль- ному контексті ідеї сталого розвитку. Виявлено, що прагнення між- народної спільноти до позитивного екологічного ефекту зосереджено на розробці ідей, пов’язаних з навколишнім середовищем, які можуть принести користь суспільству i екосистемам в довго- строковій перспективі.