БІОДІАГНОСТИКА ІНТЕНСИВНОСТІ РОЗКЛАДУ ОРГАНІЧНОЇ РЕЧОВИНИ ОСУШУВАНИХ ТОРФОВИХ ҐРУНТІВ ПРИ СТРУКТУРНИХ МЕЛІОРАЦІЯХ - Furman, V. M.; Solodka, T. M.; Lіusak, A. V. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2021)
Ефективне управління територіальними системами взагалі і меліорованими землями зокрема можливе лише на основі збору та обробки інформації про стан природної та технічної складових меліоративних систем у просторі і часі. Недостатній обсяг знань про ті явища, які розвиваються як реакція на проведення гідромеліоративних та інших заходів у різні роки, призводить до різночитання результатів спостережень і досліджень.