ПРОЦЕСИ СТАРІННЯ ІХТІОЕКОСИСТЕМИ РУСЛОВОГО МЛИНІВСЬКОГО ВОДОСХОВИЩА - Гриб, Й. В.; Волкошовець, О. В.; Бандура A. В. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2016)
Руслове Млинівське водосховище на р. Іква використовувалось, як джерело води для ГРЕС, місце відтворення аборигенної іхтіофауни, рекреації. З плином часу активізувались проблеми старіння водосховища, евтрофікації та деградації аборигенної іхтіофауни. Знизилось видове різноманіття, переважаючою фауною стали дрібні види риб (верхівка, плітка) з коротким циклом розвитку та стійкі до кисневого режиму, або менші щодо вічок браконьєрських сіток.