КОНЦЕПТУАЛЬНІ ОСНОВИ РЕАБІЛІТАЦІЇ ВОДНИХ ОБ’ЄКТІВ БАСЕЙНУ РІЧКИ ПРИП’ЯТЬ ТА ШАЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ - Гриб, Й. В.; Куньчик, Т. М.; Войтишина, Д. Й.; Михальчук, М. А. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2016)
За комплексним аналізом стану екосистем правобережних приток басейну р. Прип’ять показано пріоритетність причин деградації біорізноманіття водних ценозів і локальних загроз водному середовищу та можливі шляхи виходу з екологічної кризи.