ВПЛИВ УДОБРЕННЯ НА ВРОЖАЙ ТА ЯКІСТЬ СОЇ ЗА ПРЯМОЇ СІВБИ (БЕЗ ОБРОБІТКУ ҐРУНТУ) - Бикін, А. В.; Козачок, О. Л. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2016)
Висвітлено результати досліджень по вивченню впливу удобрення на врожай та якість сої за прямої сівби (без обробітку ґрунту). Найвищу врожайність та найкращу якість було отримано за внесення N40P60K60 і N60P60K60. Проте перший показник порівняно з аналогічними варіантами за традиційного обробітку був нижчим на 1,05–1,07 т/га. Крім того, вміст «сирого» протеїну був нижчим на 2,30–2,40%, а жиру більшим на 0,50–0,80%.