ДИНАМІКА ЗМІНИ ЯКОСТІ ПОВЕРХНЕВИХ ВОД НА МЕЛІОРОВАНИХ ЗЕМЛЯХ В БАСЕЙНІ РІЧКИ СЯН НА ТЕРИТОРІЇ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Золотарьова, І. Б. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2016)
Досліджено антропогенний вплив дренажних та стічних вод на екологічний стан поверхневих вод басейну річки Сян для встановлення впливу та розроблення комплексних заходів для збереження та відтворення доброго стану річок. Основний вплив на формування екологічного стану водних ресурсів області здійснює скид дренажних вод з меліоративних систем з незадовільним технічним станом, а також скид малоочищених стічних вод з застарілих очисних споруд водопровідно-каналізаційних підприємств.