ВПЛИВ УДОБРЕННЯ НА ДИНАМІКУ НАКОПИЧЕННЯ СУХОЇ РЕЧОВИНИ ТА ВРОЖАЙНІСТЬ СОЇ ЗАЛЕЖНО ВІД КИСЛОТНОСТІ ДЕРНОВО-ПІДЗОЛИСТОГО ҐРУНТУ В УМОВАХ ЗАХІДНОГО ПОЛІССЯ - Кулик, С. М. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2016)
Наведені результати досліджень щодо впливу удобрення та післядії вапнування на закономірності накопичення сухої речовини та врожайність сої при вирощуванні її на дерново-підзолистому ґрунті в умовах Західного Полісся України. Встановлено, що найвищий рівень накопичення абсолютно сухої речовини в посівах сої, а також найвища врожайність зерна сої відмічалися при внесенні N40P60K60 за післядії 2,0 норм вапнякових меліорантів та позакореневого підживлення мікродобривом на фоні використання побічної продукції зернових на добриво.