БІОІНДИКАЦІЙНА ОЦІНКА СТАНУ ПОВІТРЯНОГО СЕРЕДОВИЩА МІСТА РІВНОГО НА ОСНОВІ АНАЛІЗУ ФЛУКТУЮЧОЇ АСИМЕТРІЇ - Прищепа, А. М.; Борщевська, І. М.; Буднік, З. М.; Брежицька, О. А.; Курилюк, О. М. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2018)
Визначено рівень забруднення повітряного середовища м. Рівного біоіндикаційним методом. Проведено вимірювання основних морфологічних параметрів та визначено показники флуктуючої асиметрії листових пластин берези повислої (Betula pendula). Виявлено вплив забруднення атмосферного повітря на морфологічні ознаки і стан генеративних органів берези повислої (B. pendula). Оцінено стан повітряного середовища за величиною флуктуючої асиметрії листового апарата берези повислої (B. pendula).