«ЧОРНОБИЛЬ – 2017» – СТРАТЕГІЯ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ НА ПОПЕРЕДЖЕННЯ РАДІАЦІЙНОГЕННИХ СИТУАЦІЙ (ЗА МАТЕРІАЛАМИ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ 24-26.04.2017) - Гриб, Й. В.; Войтишина, Д. Й.; Дергун, М. С. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2017)
Чорнобильської АЕС. Завершення 30-річного періоду піврозпаду радіонуклідів Cs137 та Sr90 . Тисячі людських життів, страшні екологічні радіаційні наслідки. Що чекає людство Землі у післяаварійні роки, доповнені наслідками розпаду блоків реактора АЕС «Фукусіма» внаслідок цунамі (Японія) три роки тому? Які ризики чекають після цих техногенних аварій та волюнтаристських рішень директивних органів щодо розміщення промислових об’єктів? У огляді розглянуті основні проблеми формування сучасної радіоекологічної ситуації у зоні відселення та за гідроекологічними проблемами ведення народного господарства, збереження здоров’я населення.