ЗМІНА АГРОКЛІМАТИЧНИХ РЕСУРСІВ ЗАХІДНОГО ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ ГЛОБАЛЬНИХ КЛІМАТИЧНИХ ЗРУШЕНЬ - Фурманець, О. А.; Безносова, О. О. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2016)
Проаналізовано зміну агрокліматичних показників на території Рівненської області. Досліджено її вплив на врожайність основних культур. Встановлено, що кліматичні зміни дають додатковий тепловий ресурс, використання якого потребує впровадження комплексу адаптаційних заходів та управлінських рішень. Запропоновані конкретні елементи адаптивної системи землеробства.