ВИДИ ПІРОГЕННИХ НОВОУТВОРЕНЬ НА ОСУШЕНИХ ТОРФОВИХ ҐРУНТАХ ЗАХІДНОГО ПОЛІССЯ УКРАЇНИ - Коваль, С. І. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2016)
Розглянуто основні види вторинних пірогенних утворень і оцінено зміну низинних осушуваних ґрунтів, які зазнали пірогенної деградації в зоні Західного Полісся України. Проведено спостереження за закономірностями розселення рослин після торфових пожеж. Для дослідження властивостей торфових ґрунтів було закладено експериментальні розрізи ґрунту, проведений аналіз.