ОСНОВНІ ФАКТОРИ ЗМІНИ ГІДРОЛОГО-ГІДРОГЕОЛОГІЧНИХ УМОВ В БАСЕЙНІ МАЛОЇ РІЧКИ ГНИЛУШКА - Бровко, Г. І.; Залеський, І. І. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2016)
Розглянуті три категорії природних факторів стоку р. Гнилушка: зональні – атмосферна циркуляція, температурний режим, вологість повітря, атмосферні опади; інтразональні – морфологія рельєфу, річкова мережа; азональні – геолого-гідрогеологічні умови тощо, антропогенні фактори, що зумовлюють вплив на гідрологічні процеси.