ТЕНДЕНЦІЇ ТА СТИМУЛЮВАННЯ УТИЛІЗАЦІЇ ХАРЧОВИХ ВІДХОДІВ - Бєдункова, О. О.; Троцюк В. C.; Мороз, О. Т.; Клименко, В. О. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2024)
Проведено аналіз терміну «харчові відходи» в українській та світовій практиці, як принципового питання поводження з залишками продуктів харчування та продовольства на різних етапах їх життєвого циклу. З’ясовано, що традиційні методи поводження з харчовими відходами мало ефективні, а сучасні технології утилізації зменшують їх вплив на навколишнє середовище. Виявлено пріоритетність стратегій підвищення продовольчої безпеки шляхом попередження та скорочення харчових відходів з мінімізацією екологічних та економічних затрат.