ВПЛИВ ЕКОЛОГІЧНИХ ФАКТОРІВ НА РОЗВИТОК ЕНДОКРИННИХ ЗАХВОРЮВАНЬ, ЗОКРЕМА ЧОЛОВІЧОГО КЛІМАКСУ - Гурський, А. Й. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2024)
В статті наведено нове бачення позиції щодо впливу екологічних факторів на розвиток ендокринних захворювань, зокрема чоловічого клімаксу. Встановлено причини його виникнення, протікання та профілактики. Доведено, що внаслідок техногенного впливу в організмі людини розвивається недостатність або надлишок деяких мікроелементів (МЕ); технічний, науковий, хімічний прогрес завдає організму людини шкоду так само, як і приносить користь.