АКТУАЛЬНІ НАУКОВІ ПРОБЛЕМИ СУЧАСНОГО ҐРУНТОЗНАВСТВА - Швець, Ольга (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2024)
У статті автором висвітлена проблематика сучасного етапу розвитку ґрунтознавства. Наводяться формулювання актуальних наукових проблем та завдань сучасного ґрунтознавства, що чекають свого вирішення. Охарактеризовані історичні етапи розвитку ґрунтознавства. Актуалізовані основні дилеми сучасного ґрунтознавства. Охарактеризовані нормативно-методичні проблеми ґрунтознавства. Автором виділені проблеми космічного ґрунтознавства. Огляд проблематики сучасного ґрунтознавства наочно продемонстрував, що перед вченими нині існує низка невирішених проблем, без яких неможливий стрімкий розвиток досліджуваного автором напрямку інженерної геології.