АНАЛІЗ ПРОБЛЕМ ВИКОРИСТАННЯ НЕДЕРЕВНИХ РЕСУРСІВ ЛІСУ - Миронець M. A.; Ціпан, Ю. Р.; Грицюк, І. І.; Семенюк, М. В. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2024)
Проведено аналіз проблем у сфері використання недеревних ресурсів лісу. З’ясовано, що частка недеревних лісових продуктів у загальному об’ємі валового лісового продукту у багатьох європейських країнах становить 20–30% і може сягати навіть 50%, а в США – ця частка є ще й законодавчо закріпленою. Досліджено, що у нашій країні потребує удосконалення чинне законодавство, що регулює процеси управління та обліку недеревної продукції, їхню оцінку та бюджетування. Узагальнено, що бюджет маркетингових програм планується на основі очікуваних витрат на маркетингові заходи і, як правило, виділяється виходячи з фінансових можливостей підприємства, поточного і прогнозованого обсягу продажу, прибутків підприємства.