ОЦІНКА РАЦІОНАЛЬНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ТА ЯКІСНОГО СТАНУ ҐРУНТОВОГО ПОКРИВУ ТЕРИТОРІЙ СІЛЬСЬКИХ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ - Клименко, Л. В. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2016)
В статті здійснена оцінка показника раціональності використання території, якісного стану ґрунтового покриву, а також придатність ґрунтового покриву сільських населених пунктів вимогам спеціальних сировинних зон. Обґрунтовані причини невідповідності якісного стану та запропоновані заходи щодо покращення якісного стану ґрунтового покриву сільських населених пунктів.