ОСНОВНІ ЕТАПИ ТА ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ГЕОДЕЗИЧНИХ РОБІТ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ЗЕМЛЕВПОРЯДНИХ ЗАХОДІВ - Максютов, А. О. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2024)
У статті розглянуто основні етапи та особливості проведення геодезичних робіт під час здійснення землевпорядних заходів. Встановлено, що проведення землевпорядних заходів є одним із складних процесів, оскільки включає великий комплекс робіт, спрямованих на вивчення стану земельних ресурсів, їх розподілу та організацію території в цілому. Доведено, що особливе місце в землеустрої та землевпорядкуванні відводиться геодезичним роботам, які характеризуються достатньою складністю їх проведення. У зв’язку з цим виникає безліч питань щодо організації та реалізації такого виду робіт.