ОБҐРУНТУВАННЯ ПІДХОДІВ ДО ВИЗНАЧЕННЯ ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ЕКОНОМІЧНОЇ СФЕРИ МІСТА РІВНОГО - Мошинський, В. С.; Клименко, М. О.; Клименко, Л. В. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2024)
У статті здійснений аналіз показників економічної сфери, наведених у Стратегії розвитку Рівного на період до 2040 року, яка розроблялась за матеріалами SWOT-аналізу і має ряд недоліків щодо узгодження стратегічної та операційних цілей з Національними екологічними цілями. Запропонована нова редакція стратегічної цілі розвитку економічної сфери «Покращення економічної сфери життєдіяльності міста шляхом стимулювання розвитку підприємництва, фінансово-інвестиційної, інноваційної, транспортної та зовнішньої економічної активності», яка включає три операційні цілі: «Стимулювання оновлення фондів промислової, транскордонної інфраструктури, об’єктів ЖКГ та розвитку малого і середнього бізнесу»; «Забезпечення сталого низьковуглецевого розвитку всіх галузей економіки та надання пріоритетності розвитку легкої та харчової промисловості»; «Залучення іноземних і вітчизняних інвесторів для підвищення конкуренто-спроможності компаній та розвитку логістичного і торгівельного потенціалу у масштабах Східної Європи». Запропоновано низку завдань, які призначені для виведення критичних показників цієї сфери на конкурентний рівень, досягнутий у містах Івано-Франківськ, Луцьк.