РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ СПІЛЬНОГО ЗАСТОСУВАННЯ СУПУТНИКОВИХ ТА ТРАДИЦІЙНИХ ЗАСОБІВ ТА МЕТОДІВ ПОБУДОВИ ЛОКАЛЬНИХ ГЕОДЕЗИЧНИХ МЕРЕЖ - Боровий, В. О.; Браславська, О. В.; Максютов, А.О. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2024)
У статті розглянуті основні етапи та особливості розробки технологій спільного застосування супутникових та традиційних засобів та методів побудови локальних геодезичних мереж. Встановлено, що актуальним завданням сьогодні є розробка основних принципів спільного використання супутникових та традиційних геодезичних вимірів у вигляді технологічної схеми, що включає повний комплекс польових та камеральних робіт. Доведено, що підвищення ефективності побудови локальних геодезичних мереж можна досягнути за рахунок комплексного використання супутникових та традиційних засобів та методів. У зв’язку з цим виникає безліч питань щодо організації та спільного застосування супутникових та традиційних засобів та методів побудови локальних геодезичних мереж.