ЕКОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СТАНУ ПРИРОДНИХ ВОДОЙМ ЗА ВПЛИВУ ДІЯЛЬНОСТІ ТВАРИННИЦЬКИХ ГОСПОДАРСТВ РІЗНОЇ ПОТУЖНОСТІ - Nіkіtуuk P. A.; Nіkіtуuk Yu. A. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2021)
Останнім часом виникла необхідність пошуку альтернативних методів визначення рівня екологічної небезпеки антропогенно навантажених територій. До таких територій можна віднести зони розташування тваринницьких комплексів, що межують з природними біогеоценозами. Важливим є проведення екологічної оцінки стану довкілля з метою прогнозування та попередження небажаних наслідків ведення тваринництва. До арсеналу аналітичних, хімічних, мікробіологічних методів ми доповнили дослідження методами біологічної індикації, тобто оцінки стану природних водойм за реакцією Daphnia magna Straus. У статті наведено вплив діяльності підприємств з виробництва продукції тваринництва різної потужності на екологічний стан природних водойм