ПІДБІР ІНДИКАТОРІВ ДЛЯ ОЦІНКИ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ АГРОСФЕРИ (НА ПРИКЛАДІ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Klymenko, O. M.; Korniiko, L. M. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2020)
В статті розглянуто питання оцінки стану екологічної безпеки агросфери. Вивчені та досліджені різні методики науковців оцінки екологічної безпеки. Досліджувана методика науковців Герасимчук З. В., Вахович І. М. дала можливість доповнити та застосувати її на прикладі Рівненської області. Запропоновано розділити всі показники-індикатори на 3 блоки: ресурсний, біосферноцентричний та антропоцентричний. Визначено перелік репрезентативних для досліджуваної агросфери показників, якими доповнили кожен блок індикаторів. Результати даних досліджень необхідні при формуванні висновків стосовно проблем, які існують на досліджуваній території агросфери та вимагають прийняття управлінських рішень.