ОЦІНКА РІВНЯ НАВАНТАЖЕННЯ ТЕРИТОРІЇ ГОЩАНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІД ПОЛІГОНІВ І ЗВАЛИЩ ВІДХОДІВ - Moroz, A. T. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2020)
В Україні продовжує переважати найбільш дешева з можливих технологій – вивіз відходів на організовані полігони й звалища, при цьому вплив такого підходу завдає шкоду навколишньому середовищу. В статті визначено категорії екологічної безпеки місць видалення відходів Гощанського району Рівненської області та проведено оцінку рівня навантаження території. З’ясовано, що рівень навантаження є середнім, однак більшість досліджуваних об’єктів належать до категорії небезпечних, що свідчить про існуючу екологічну небезпеку в районі.