ЕКОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПОШИРЕННЯ ОМЕЛИ БІЛОЇ НА ТЕРИТОРІЇ МІСТА РІВНЕ - Klуmenko M. O.; Borshchevska, I. M.; Klymenko, L. V.; Turchуna K. P.; Mykhalchuk, M. A. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2020)
Площа зелених насаджень і масивів у місті Рівному складає 564,5 га, в тому числі на долю зелених насаджень загального користування припадає 149,6 га, а на долю обмеженого користування – 319,3 га. Місто Рівне за площею зелених насаджень і масивів (22,9 м2 /особу) поступається Луцьку (28,8 м2 /особу) та ІваноФранківську (47,9 м2 /особу), які зазнають ушкодження напівпаразитами, мікозами та ентомошкідниками. Наведено результати досліджень особливостей розповсюдження напівпаразита омели білої на території міста Рівне, визначено її негативний вплив на деревні породи, проведена оцінка ступеня ураженості дерев. Було встановлено видовий склад дерев, що уражаються рослиною-напівпаразитом, а також визначено найбільш вразливі до омели білої види.