АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ХВОРОБ, ЯКІ ОБУМОВЛЕНІ ПОРУШЕННЯМ ОБМІНУ РЕЧОВИН (ОЖИРІННЯ), ТА ШЛЯХИ ПРОФІЛАКТИЧНИХ ЗАХОДІВ ЩОДО ЇХ ПОДОЛАННЯ - Hurskyi, A. Y.; Kaskiv, M. V. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2020)
У статті наведено причини виникнення, особливості розвитку захворювань обміну речовин (ожиріння). Встановлено наслідки пагубного впливу ожиріння на організм людини при неадекватному лікуванні або недотримуванні профілактичних заходів при даній патології. Доведено, що використання фізичних навантажень, дієти сприяють нормалізації маси тіла, доброму самопочуттю та попередженню розвитку ускладнень при порушенні обміну речовин.