МОНІТОРИНГ СТАНУ ДЕЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ В РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ - Likho, O. A.; Hakalo, O. I.; Нushchuk I. V. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2020)
У статті досліджено стан децентралізованого водопостачання в Рівненській області. Вивчено умови формування якості підземних вод, для яких притаманна слабка захищеність від забруднення, та встановлено потенційні джерела їх забруднення. Обґрунтовано необхідність проведення моніторингу стану підземних вод залежно від ризиків, що виникають при забезпеченні населення Рівненської області водою із децентралізованих джерел водопостачання. Представлено результати оцінки якості питної води в джерелах децентралізованого водопостачання за 1999–2018 роки. Встановлено, що для вирішення проблем, пов’язаних із забезпеченням населення Рівненської області водою із джерел децентралізованого водопостачання необхідно спиратись на результати моніторингу стану підземних вод, що включає спостереження та контроль за найбільш важливими факторами впливу на якість води.