ТЕХНОЛОГІЇ ВІДНОВЛЕННЯ ЯКОСТІ ПОВЕРХНЕВИХ ВОД МАЛОЇ РІЧКИ ТИННІВСЬКА В МЕЖАХ ТЕРИТОРІЇ МІСТА РІВНЕ - Statnyk, I. I. (Вісник Національного університету водного господарства та природокористування. Серія «Сільськогосподарські науки», 2021)
У статті проведений розрахунок рівня антропогенного навантаження на басейн річки Тиннівська, який засвідчує, що його ландшафт в цілому характеризується як нестабільний з чітко вираженою нестабільністю. Оцінка якості поверхневих вод річки за показниками Іе свідчить про те, що найбільш забрудненою є гирлова ділянки річки, де зафіксовані критичні рівні забруднення річкової гідроекосистеми. Якість води по всій довжині річки змінюється від ІІІ до V класу, за рівнем антропогенного навантаження – від доброго стану до кризи водної екосистеми. Гідротехнічні заходи рекомендується проводити в межах ділянок, які були виокремлені на підставі проведених інженерно-екологічних досліджень та аналізу оцінки рівня антропогенного навантаження на басейн річки.